Lovsång

Lovsången är viktig i Oasrörelsen. Vi lovsjunger inte för att det känns bra eller för att vi vill skapa en glad stämning, utan för att Gud – alltid och oberoende vår situation – är värd att lovsjungas. I Bibeln talas det om att lovprisa Gud på hundratals ställen och hela Psaltaren är full av exempel på hur vi på olika sätt får närma oss Gud i tillbedjan, tacksägelse och lovsång.

Mats Sjölinds lovsångsteam har verkat sedan 1998, främst inom Oasrörelsen i Svenskfinland, men också i andra sammanhang. Man har bland annat medverkat vid svenska Oasrörelsens sommarkonferenser ett tiotal gånger. Många av medlemmarna har evangelisk bakgrund. För närvarande består teamet av tio musiker och sångare samt av datorskötare och förebedjare.

Repertoaren består av svenska, finska, israeliska och engelska lovsånger samt av psalmer och sånger från väckelsetraditionen. Fokus ligger mer på att sjunga till Gud än om Gud. Lovsång är ju inte en musikstil, utan det handlar om hjärtats tillbedjan av vår Herre och Frälsare, vilket kan uttryckas på många olika sätt.

Lovsångsteamet samarbetar ofta med lovsångsdansgruppen Machol l’Adonai från Karleby. Machol l’Adonai betyder ”dans till Herren” och det är precis vad gruppen ägnar sig åt – att lovprisa med hela kroppen. Gruppen består av ett tiotal dansare och på repertoaren finns såväl utpräglade lovsånger som israeliska danser. I Bibeln förekommer det vid ett flertal tillfällen att människor visade sin tacksamhet och glädje genom att dansa till Guds ära, och i Oasrörelsen vill vi ge utrymme även för detta uttryckssätt.

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Follow by Email
Google+
http://www.oas.fi/lovsang">
RSS